Доставка

Всички направени поръчки от магазин Ralena.bg се доставят чрез Еконт Експрес в цялата страна. Доставките се извършват до адрес на получателя или офис на куриера. Може да поръчате доставка до най-близкия офис на Еконт Експрес и да вземете пратката в удобно за Вас време или куриер да достави пратката до посочен от Вас при поръчката адрес.

Всички посочени условия за доставка важат САМО за услугите на Еконт Експрес. Ralena.bg не предлага опция за избор на друг доставчик.

Продуктите се доставят в оригиналната си запечатана опаковка от производителя.

При поръчка на стойност над 50 лева, доставката е БЕЗПЛАТНА до офис на Еконт!

При поръчки на стойност до 49.99 лева ще бъде добавена цена за доставка:

- до 4.00 лева до офис на Еконт Експрес;

- до 7.00 лева до адрес на получател.

При поръчка на стойност над 50.00 лева до точен адрес ще бъде добавена цена за доставка:

- до 7.00 лева до адрес на получател.

Поръчки, направени до 16:00 часа в делничен ден (от понеделник до петък включително) се изпращат в същия ден. Доставката се извършва на следващия работен ден.

Поръчки, направени след 16:00 часа в делничен ден (от понеделник до петък включително) се изпращат на следващия работен ден. 

Всички поръчки, направени събота и неделя се обработват в понеделник.

Всички поръчки, направени на официални празници или неработни за страната дни, се обработват и изпращат на първия работен ден след тях.

Рекламации и връщене на стоки

Съгласно ЗЗП, всички закупени от Вас продукти може да бъдат заменени или върнати в срок от 14 дни след датата на получаването им, без посочвате причина. Съгласно чл. 55 от ЗЗП, може да върнете продукт при следните условия:

  • ако продуктите са в оригиналната си опаковка;
  • ако не са отваряни и използвани;
  • ако всички етикети са налични на опаковката;
  • ако опаковката не е с нарушена цялост;
  • ако продуктите са във вида, в който са получени.

Разходите по връщане на стоката са за сметка на клиента и не се възстановяват.

Ако стоката бъде заменена с друга, Ralena.bg ще поеме разходите по доставката на новите продукти.

Ако желаете да върнете или замените стоки ни изпратете попълнен Формуляр за упражняване право на отказ от стока/услуга на: Ralena.bg Продукти могат да се заменят и връщат само лично от потребителите, които са извършили покупката им.

Рекламации се приемат по удобен за клиента начин: телефон или email. 

Законова Гаранция. Информация за потребители. Алтернативно решаване на спорове

Всички продавани в онлайн магазина стоки са със законова гаранция за съответствие на стоката с договора за продажба съгласно чл. 112-115 от ЗЗП. Търговската гаранция не оказва влияние върху правата на потребителите, произтичащи от гаранцията по чл. 112-115, от ЗЗП. Независимо от търговската гаранция продавачът отговаря за липсата на съответствие на потребителската стока с договора за продажба съгласно гаранцията по чл. 112-115 от ЗЗП. 
Орган за алтернативно решаване на спорове по смисъла на чл. 181н, ал. 4 ЗЗП са помирителните комисии към Комисия за защита на потребителите. При възникване на спор, свързан с онлайн продажба можете да ползвате и сайта ОРС.
Натоящият раздел се отнася за лица притежаващи качеството на потребители по смисъла на §13, ал.1, т.1 от Допълнителните разпоредби на ЗЗП.

Последна актуализация: 2017-10-30